Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه ستون فقرات سیاست ما همراهی با ولایت است، گفت: دشمن، حوزه سکولار و حوزه‌ای می‌خواهد که بی تفاوت باشد، اما خوشبختانه رشد سیاسی در میان طلاب جوان بسیار بالا است.

به گزارش ایسنا؛ سید احمد خاتمی پنج‌شنبه ۸ مهرماه در نخستین اجلاسیه مسئولان مدارس علمیه فارس، نبی مکرم اسلام را بنیانگذار حوزه‌های علمیه برادران و خواهران معرفی و اضافه کرد: یک زمانی پیامبر(ص) وارد مسجد شد و دیدند که دو حلقه مذاکره علمی و حلقه ذکر شکل گرفته و فرمودند «هم مجلس مذاکره علم و هم مجلس ذکر خوب است»، اما خود پیامبر(ص) در مجلس مذاکره علم نشست و آغاز حوزه علمیه اینچنین شکل گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در خصوص شکل گیری حوزه علمیه خواهران نیز بیان کرد: زنان نزد پیامبر(ص) گلایه کردند که تمام وقت شما را مردها گرفته‌اند، پیامبر(ص) هم فرمود که برای شما هم نکاتی را می‌گویم، حضرت علی(ع) هنگامی از جنگ فارغ می‌شد به آموزش مردم می‌پرداخت به این معنا که برای مولی علی(ع) اولویت دوم کارها پس از جنگ، حوزه علمیه و تعلیم‌الناس بوده است.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه حضرت زینب(س) در کوفه درس تفسیر قرآن کریم را برگزار می‌کرده است، گفت: مرحوم آیتی بیان می‌کنند که برای حضرت زینب(س) دشوار بوده که در شهری که مفسر قرآن بوده است، اسیری را تماشا کنند، این بزرگ بانوی اسلامی نقش فرهنگی را به خوبی ایفا کردند.

خاتمی با بیان اینکه امام صادق(ع) برای جایگاه تعلیم و تعلم و تبلیغ دین از مبارزات حاد کنار کشید و یک حوزه بزرگ تشکیل داد، خاطرنشان کرد: امام(ره) فرمود اگر مرحوم حاج شیخ عبدالکریم در زمان ما بود همان کاری را انجام می‌داد که بنده انجام دادم. تشکیل حوزه علمیه کمتر از تشکیل جمهوری اسلامی امروز نبود، همچنین امام نیز فرمود اگر بخواهیم مردم را بسازیم باید برای هر ۱۰ نفر یک طلبه داشته باشیم.

او در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه کرونا به عرصه‌های مختلف آسیب وارد کرد و اکنون باید فکر کرد که در بخش اقتصادی باید چکار کنیم، گفت: حوزه علمیه نیز باید فکر کند که در مقابل آسیب‌هایی که از کرونا دیده چه کاری باید انجام دهد. از این رو انتظار از مسئولان مدارس این است که با همراهی مدیریت حوزه نگذارند این چراغ خاموش شود، خاموش شدن این چراغ علاوه بر اینکه ضربه به دین، ضربه به امنیت کشور نیز محسوب می‌شود.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور به تفاوت امنیت و حوزه علمیه هم اشاره و خاطرنشان کرد: هنگامی اشرار در خیابان‌ها یک روحانی و عالم را مشاهده کنند با خود حساب می‌کنند که در شهری که دین زنده است، نمی‌توان کاری کرد.

خاتمی با تصریح بر این نکته که حوزه علمیه به عنوان یک سرمایه ملی است، عنوان کرد: تاریخ روحانیت با فراز و نشیب‌هایی مواجه بوده و حتی کار به تعطیلی حوزه علمیه در زمان رضا خان کشیده شده است.بنابراین فراز و نشیب وجود دارد و نباید دلسردی به وجود بیاید.

او در خصوص دروس طلبگی نیز بیان کرد: شورای عالی در دروس حوزوی رو به تحول آورده و در سطح یک شورای عالی موفق عمل کرده و تقریبا تمام دروس سطح یک که حدود شش سال نخست محسوب می‌شود، کاملا متحول شده است.

عضو فقهای شورای نگهبان همچنین با بیان اینکه اینکه حوزه علمیه امروز ارز دیجیتال را ارزیابی می‌کند نشان از متحول شدن و به روز شدن حوزه علمیه دارد، گفت: دومین رکن در حوزه علمیه استاد است که در علوم طلبگی نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند؛ رابطه‌ای که میان شاگرد و استاد وجود دارد در حوزه علمیه رابطه‌ای بی نظیر و دلی و عاطفی است.

خاتمی اضافه کرد: رکن سوم در حوزه علمیه نیز مباحثه است که استاد نیز باید نظارت کند، چرا که مباحثه جلوه دیگر درس است.مدیریت نیز جزو ارکان بعدی حوزه علمیه است و در این عرصه در مرحله نخست باید شاکر خداوند باشیم.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: حوزه علمیه شورای عالی پیامبر ص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۵۵۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند / امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی را ارائه کردند

آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه کشور، صبح امروز در مراسم اختتامیه دهمین جشنواره علامه حلی(ع) در سالن همایش های مدرسه علمیه معصومیه قم با گرامیداشت روز معلم و یاده خاطره شهید آیت الله مطهری، اساتید را پایه رشد علمی و توسعه و پیشرفت خواند.

وی با تقدیر از عملیات وعده صادق و تسلیت سالرز شهادت امام صادق(ع) تصریح کرد: امام صادق(ع) یک نقطه عطف و تحول بزرگ علمی و فرهنگی و سیاسی در جهان بودند و جایگاه آن حضرت کاملا ممتاز و ویژه است.

آیت الله اعرافی به کتاب ۲۲ جلدی مسند الامام الصادق(ع) اثر مرحوم آیت الله حاج شیخ عزیزالله عطارودی(ره) اشاره کرد و گفت: مرحوم عطارودی احادیث موجود و باقی مانده از تراث امام صادق(ع) را جمع آوری کرده که به حدود ۴۰ هزار متن حدیثی و روایی از حضرت می رسد.

به گفته مدیر حوزه های علمیه کشور ثبت و ضبط ۲۱ هزار و ۴۴ راوی و شاگرد امام صادق(ع) نشان می دهد که عدد ۴ هزار شاگرد عدد بی ربطی نیست و حدود ۴۰ هزار حدیث و بیش از ۲۲ هزار راوی در مقیاس آن زمان فوق العاده بزرگ است و نشان می دهد که امام صادق(ع) چه جایگاه و تاثیر گذاری داشته اند.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: اگر حدود ۲۰ هزار حدیث امام باقر(ع) را به حدود ۴۰ هزار حدیث امام صادق(ع) اضافه کنید قریب ۶۰ هزار روایت و حدیث از صادقین(ع) در دست ماست و تقریباً نیمی از تراث حدیثی ماست و این دو امام بزرگوار بیش از نیمی از تراث روایی و حدیثی ما را افاضه فرموده اند.

به گفته آیت الله اعرافی معارف صادقین(ع) و به ویژه امام صادق(ع) از لحاظ شمول و استیعاب یعنی نسبت به تمام شاکله اندیشه دینی در رتبه اول است.

مدیر حوزه های علمیه کشور یادآور شد: امامین صادقین(ع) به ویژه امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی با قرائت خاندان پیامبر(ص) را ارائه کردند. البته ما ائمه اطهار(ع) را نور واحد می دانیم و اگر تفاضلی هم بیان می شود آسیبی به آن نور واحد نمی زند.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه با بیان این که امام صادق(ع) هم در میدان مواجهه با الحاد و اندیشه ها و فرق انحرافی بودند و هم در برابر کانون های سیاسی منحرف ایستادند و یک ساماندهی فرا زمانی را انجام دادند.

آیت الله اعرافی بر این نکته هم تاکید کرد که همه مدیون تراث عظیم امام صادق(ع) هستند و حوزه های علمیه به طور ویژه این منظومه را صیانت کنند و بازسازی متناسب با هر عصر و زمان را انجام دهند.

مدیر حوزه های علمیه کشور با تاکید بر این که حوزه علمیه قم در ۱۰۰ سال اخیر و به ویژه بعد از نهضت و انقلاب امام(ره) پرچمداری جامعی از مکتب امام صادق(ع) انجام داده است، تصریح کرد: امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زد.

دیگر خبرها

  • تحصیل پنجاه هزار طلبه خواهر در مدارس علمیه کشور
  • امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه قم رقم زد
  • تجلیل از اساتید خواهر و برادر حوزه علمیه استان قزوین
  • امام(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند / امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی را ارائه کردند
  • طلبه‌های جوان و افتخارآفرینان المپیاد‌های علمی در آمل تجلیل شدند
  • حوزه علمیه خواهران الزهراء (ع) بندرعباس طلبه می‌پذیرد
  • نیم قرن مجاهدت «فقیه مجاهد»/ از تاسیس شبکه ماهواره ای تا دانشگاه
  • پذیرش طلبه در حوزه علمیه خواهران الزهراء (ع) بندرعباس
  • اطلاعیه پذیرش طلبه در حوزه علمیه خواهران الزهراء (ع) بندرعباس
  • آثار شهید مطهری باید به نسل جوان جامعه معرفی شود